Osta Satakunnasta
Satakuntalaisia tuotteita ja palveluita verkossa!

Tutustu tarjontaan

LÄHIRUOKATAIKAA SATAKUNNASTA!

Tervetuloa #GastroSatakunta -karttaan! Kartasta löydät monia upeita lähiruokakohteita ympäri Satakuntaa!

Paina kohdetta kartalla avataksesi lisätietoja kohteesta. Voit myös klikata kartan vasemmassa yläkulmassa olevaa kuvaketta suodattaaksesi kartan kohteet kategorioittain.

Kun vierailet kohteissa, jaa kokemuksesi hashtagilla #GastroSatakunta! Tehdään maukkaita kohteita tunnetuksi yhdessä!

HUOM! Kohteiden aukioloajat ovat luettavissa kohteiden omilla verkkosivuilla tai some-kanavissa.
Linkit näille kanaville löytyvät kohteen lisätiedoista.

Maukkaita hetkiä!

Satakunta on ruokamaakunta!

Lähiruokaa on tarjolla runsaasti ja monipuolisesti. Satakuntalaista ruokaa riittää myös muille kuin maakunnan asukkaille. Niinpä monet suomalaiset syövät satakuntalaisista raaka-aineista tuotettua ruokaa. Satakunnassa on myös paljon kahviloita ja ravintoloita, jotka käyttävät lähiruokaa keittiöissään.

Lähiraaka-aineita suosimalla ja nauttimalla, edistämme satakuntalaisten ruoka- ja maatalousyrittäjien, asukkaiden ja koko luonnon hyvinvointia. Lähiruuan käyttö vaalii maakunnan perinteitä, sekä tarjoaa jalansijaa uusille makumaailman ja ruokakulttuurin innovaatioille. Lähiruuan juuret ulottuvat myös ruokaa pidemmälle, lähiruuan käyttö tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia kotimaiselle matkailulle, palveluille ja ammattitaidolle.

Ota sinäkin lähiruuan ihmemaakunta haltuun! Vieraile ja maista satakuntalaisia herkkuja ravintoloissa sekä suosi satakuntalaisia lähiruuantuottajia ja osta raaka-aineet suoraan tilalta!

Kuva: Satakunta Lautasella -hanke

Tunnetko Gastron veroisia lähiruokaa tuottavia, myyviä tai soveltavia kohteita Satakunnassa? Vinkkaa siitä täältä!