Karvian matkailu

  • Kylä-Karviantie 17, 39930 KARVIA
  • P. +358 (0) 2 5727 90
  • Keskus on avoinna viraston aukioloaikojen mukaan arkisin klo 08:00 - 15:45
  • www.karvia.fi

Tervetuloa Karviaan, kuntaan keskellä läntistä Suomea. Täällä voit nähdä aitoa maalaiselämää ja kiireetöntä tunnelmaa. Komeat peltoaukeat, pihkantuoksuiset jäkäläkankaat, koskemattomat suot, järvet ja joet kutsuvat nauttimaan luonnosta.

Voit suunnitella oman polkupyöräretken eksymättä, kun toteutat sen GPS-retkenä, vaikkapa Kauhanevalta Helvetinjärven kansallispuistoon. Voit myös patikoida Kauhanevan kansallispuiston pitkospuilla ja pulahtaa samettiseen suolampeen uimaan tai vaeltaa Alkkianvuoren luontopolkuja ja nauttia evääsi kodassa. Keskustaajamasta Kauhaneva-Pohjankaan kansallispuistoon matkaa on noin 10 kilometriä.

Karvia tunnetaan vilkkaasta kulttuuritoiminnastaan. Harrastajateattereiden ohjelmatarjonnasta löytyy vaativampaankin makuun elämyksiä. Vuotuisia kulttuuritapahtumia ovat muun muassa Kyrönkankaan pelimannipäivä helmikuussa, Pääsiäisvalakiat lankalauantaina, torvisoittokunnan ulkoilmakonsertti vappuna, markkinat kesäkuulla, kotiseutujuhla heinäkuulla, elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävät Karvia-päivät ja tapahtumarikas Willin kansan viikko marraskuun pimeydessä.