Osta Satakunnasta
Satakuntalaisia tuotteita ja palveluita verkossa!

Tutustu tarjontaan

Leineperin ruukki

 • Pitkäjärventie 7, 29320 Leineperi
 • P. +358 (0) 400 135 190
 • Ruukin info avoinna meijerirakennuksessa:
  toukokuussa la-su 12-16
  kesä-elokuussa ti-su klo 12-18
  syyskuussa la-su klo 12-16
 • info@leineperinruukki.fi
 • www.leineperinruukki.fi/

Nauti ihanasta kulttuuriympäristöstä ja vanhojen rakennusten tunnelmasta!

Ruukin 17 käsi- ja taidetyöläistä puodeissaan tarjoavat kurkistuksen moninaisiin taitoihin ja käsin valmistettuihin esineisiin. Ruukin entisessä työväen leivintuvassa Kahvila-Ravintola Savipakari valmistaa lähiraaka-aineista maittavaa ruokaa ja ihania kaffeleipiä – talon tunnelma ja historia ovat ainutlaatuiset.

Leineperin Mylly jauhaa luomuviljasta ryynejä ja jauhoja. Ja Pikku-Pakarissa painat rauhaisasti pään tyynyyn keittiön, kammarin ja modernin saunaosaston punaisessa mökissä. Kesäteatteria pääset kokemaan Härkätallissa.  Kangasniemen lapsuuden kotimökissä voit tutustua Kulta-Kallen ainutlaatuiseen mitalikokoelmaan ja kodin sisustukseen. Kannattaa myös poiketa Seppä Sacklenin asuntomuseoon kurkistamaan, miltä näytti 1920-luvun ammattimiehen perheen asunto.

Ruukilla on vuoden mittaan myös ruukin historiaan liittyviä teematapahtumia ohjelmineen, työpajoineen ja -näytöksineen sekä ulkopuolisine myyjineen. Lisäksi ruukilla järjestetään kolmet isot markkinat muiden pienempien tapahtumien lisäksi.

Tule siis nauttimaan ruukin tunnelmasta – yksin, ystävän tai perheen kera tai ryhmänä. Viivy hetki, päivä tai jää vaikka pidemmäksi aikaa.

https://www.facebook.com/Leineperinruukki