Osta Satakunnasta
Satakuntalaisia tuotteita ja palveluita verkossa!

Tutustu tarjontaan

Alkuruoka

Kuhaa ja taimenta

Kuhaballottine

  • 2 nahatonta kuhafilettä
  • 50 g jauhettua taimenta
  • 2 keltuaista
  • ½ dl kermaa
  • ½ sitruunan menu
  • 2 tl hummerifondia
(2 sulatettua liivakkoa)
  1. Painele kuhafileet yhdessä kevyesti kädellä ohuemmaksi kelmun päälle
  2. Jauha taimen ja lisää kaikki muut aineet joukkoon ja levitä massa kuhafileiden päälle
  3. Rullaa kuhafileet kelmun avulla rullaksi ja sido päät tiukasti (päälle voi vielä kiertää folion ja tehdä rullan ns. karkiksi)
  4. Höyrytä rullaa noin 12–15 min tai keitä pienessä nesteessä
  5. Anna rullan jäähtyä rauhassa kylmässä 3–4 tuntia tai mieluiten yön yli
  6. Halutessa rullan pitävyyden kannalta, voit massaan lisätä muutaman sulatetun liivakon
  7. Leikkaa rullasta noin 4–5 cm palan annokseen

Taimenpastrami

  • 300 g taimenfilettä

  • 1 rkl sokeria

  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 rkl korianteria

  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • ½ tl seesaminsiemeniä
  1. Sokeri-suolaa taimen ja anna suolaantua noin 2 h
  2. Pyyhi ylimääräinen suola pois ja paahda kuivalla pannulla valmiiksi leikatut kalapalat reunat kauniin ruskeiksi
  3. Levitä mausteseos lautaselle ja paina kalapalan reunat mausteisiin.
  4. Anna maustua vielä muutama tunti ennen tarjoilua

Piparjuurikreemi

  • 1 dl ranskankermaa (28 %)

  • 1 rkl piparjuuritahnaa


  • Suolaa

  • 1 rkl sitruunamehua

 

  1. Vatkaa kevyesti ranskankerma ja lisää loput aineet
  2. Tarkista maku ja suola

Pikkelöityjä sieniä

  • 300 g puhdistettuja kantarelleja/suppilovahveroita
  • 1 dl vettä 
½ dl omenaviinietikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 0,5 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti

 

  1. Kuullota suppilovahveroita kuivalla pannulla niin, että neste haihtuu pois, älä ruskista
  2. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon omenaviinietikka ja mausteet
  3. Kaada kuuma liemi sienten päälle lasipurkkiin
  4. Pikkelöidyt kantarellit/suppilovahverot säilyvät jopa 2-3 viikkoa hyvänä
kuhaballottine

Alkuruokana

Kuhaa ja taimenta

piimajuusto

Väliruokana

Piimäjuustoa

karamellisoitua-porsaankylkea

Pääruokana

Possua kahdella tapaa

tyrnisorbetti

Jälkiruokana

Tyrniä leivoksena ja sorbettina