Kuhaballottine
- 2 nahatonta kuhafilettä
- 50 g jauhettua taimenta
- 2 keltuaista
- ½ dl kermaa
- ½ sitruunan menu
- 2 tl hummerifondia (2 sulatettua liivakkoa)
- Painele kuhafileet yhdessä kevyesti kädellä ohuemmaksi kelmun päälle
- Jauha taimen ja lisää kaikki muut aineet joukkoon ja levitä massa kuhafileiden päälle
- Rullaa kuhafileet kelmun avulla rullaksi ja sido päät tiukasti (päälle voi vielä kiertää folion ja tehdä rullan ns. karkiksi)
- Höyrytä rullaa noin 12–15 min tai keitä pienessä nesteessä
- Anna rullan jäähtyä rauhassa kylmässä 3–4 tuntia tai mieluiten yön yli
- Halutessa rullan pitävyyden kannalta, voit massaan lisätä muutaman sulatetun liivakon
- Leikkaa rullasta noin 4–5 cm palan annokseen
Taimenpastrami
- 300 g taimenfilettä
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- 2 rkl korianteria
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1/2 tl juustokuminaa
- ½ tl seesaminsiemeniä
- Sokeri-suolaa taimen ja anna suolaantua noin 2 h
- Pyyhi ylimääräinen suola pois ja paahda kuivalla pannulla valmiiksi leikatut kalapalat reunat kauniin ruskeiksi
- Levitä mausteseos lautaselle ja paina kalapalan reunat mausteisiin.
- Anna maustua vielä muutama tunti ennen tarjoilua
Piparjuurikreemi
1 dl ranskankermaa (28 %)
1 rkl piparjuuritahnaa
Suolaa
1 rkl sitruunamehua
- Vatkaa kevyesti ranskankerma ja lisää loput aineet
- Tarkista maku ja suola
Pikkelöityjä sieniä
- 300 g puhdistettuja kantarelleja/suppilovahveroita
- 1 dl vettä ½ dl omenaviinietikkaa
- 3 rkl hunajaa
- 0,5 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl suolaa
- 2 maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- Kuullota suppilovahveroita kuivalla pannulla niin, että neste haihtuu pois, älä ruskista
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon omenaviinietikka ja mausteet
- Kaada kuuma liemi sienten päälle lasipurkkiin
- Pikkelöidyt kantarellit/suppilovahverot säilyvät jopa 2-3 viikkoa hyvänä



