Karamellisoitu porsaankylki
- 400 g luutonta ja nahatonta porsaankylkeä
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl tuoretta inkivääriä
- 1 plo omenasiideriä
- 1 dl soijakastiketta
- 1 kanelitankoa
- 2 tähtianista
- 5 kokonaista mustapippuria
- 2 rkl korianterin lehtiä
- Ylikypsä Highland-härän entrecôte 1,5–2 kg
- Murskaa valkosipulin kynnet kuorineen
- Viipaloi inkivääri karkeasti
- Mittaa kaikki ainekset lihaa lukuun ottamatta uuninkestävään vuokaan tai pataan
- Kuumenna kiehuvaksi
- Lisää kylki liemeen, peitä astia
- Hauduta uunissa 100–120 asteessa n. 4–5 tuntia, kunnes liha on mureaa ja kypsää
- Nosta liha liemestä ja ota siivilöityä lientä talteen 2 dl
- Anna lihan jäähtyä, kääri folioon
- Laita jääkaappiin yön yli
Savustettu porsaansisäfile
- 500 g porsaan sisäfilettä
- 2 rkl dijon sinappia
- 1 rkl suolaa
- rosmariinia
- Hienonna rosmariini ja hiero kaikki mausteet sisäfileen pintaan kauttaaltaan
- Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti
- Nosta sisäfile huoneenlämpöön 45 min ennen kypsennystä
- Laita pannulle tilkka öljyä ja paista filettä tulikuumalla pannulla minuutti molemmin puolin
- Savusta filettä 180 °C noin 35 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 60 °C
- Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin 10 min ennen tarjoilua
Lihoille kastike
- 2 dl kyljen paistolientä
- 2 dl fariinisokeria
- 2 kanelitankoa
- 5 tähtianista
- Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset
- Keitä kasaan n. 30 min, kunnes kastike paksuuntuu hiukan
Täytetyt savoijinkaalit
- 1 iso savoijinkaalikääryle
200 g kuutioitua, esikeitettyä myskikurpitsaa
1 kpl kuutioituja kuullotettuja sipulia
2 dl keitettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1 dl kasvislientä
suolaa
50 g voita
- Irrota kaalista noin 13 lehteä (pilko loput kaalista massan joukkoon) ja leikkaa lehdistä kova ruoti pois
- Keitä kaalinlehtiä vedessä 2 minuuttia
- Huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin
- Hienonna sipulit ja kuullota sipulit ja pilkotut ylimääräiset kaalipalat öljyssä kattilassa
- Mausta suolalla ja pippurilla
- Laita jokaisen lehden alareunalle täytettä, taittele sivureunat päälle ja kääri rullalle
- Laita kääryleet saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan
- Sulata voi ja sivele kääryleet
- Paista 200 asteessa 30 minuuttia
- (Voit pakastaa ylimääräiset kääryleet seuraavaa käyttökertaa varten, käytä 1 kääryle annokseen).
- Lisää annokseen hunajavoissa paahdettuja kuorittuja syysomenalohkoja



