Osta Satakunnasta
Satakuntalaisia tuotteita ja palveluita verkossa!

Tutustu tarjontaan

Pääruoka

Possua kahdella tapaa

Karamellisoitu porsaankylki

  • 400 g luutonta ja nahatonta porsaankylkeä

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 plo omenasiideriä

  • 1 dl soijakastiketta

  • 1 kanelitankoa

  • 2 tähtianista

  • 5 kokonaista mustapippuria

  • 2 rkl korianterin lehtiä
  • Ylikypsä Highland-härän entrecôte 1,5–2 kg
  1. Murskaa valkosipulin kynnet kuorineen
  2. Viipaloi inkivääri karkeasti
  3. Mittaa kaikki ainekset lihaa lukuun ottamatta uuninkestävään vuokaan tai pataan
  4. Kuumenna kiehuvaksi
  5. Lisää kylki liemeen, peitä astia
  6. Hauduta uunissa 100–120 asteessa n. 4–5 tuntia, kunnes liha on mureaa ja kypsää
  7. Nosta liha liemestä ja ota siivilöityä lientä talteen 2 dl
  8. Anna lihan jäähtyä, kääri folioon
  9. Laita jääkaappiin yön yli

Savustettu porsaansisäfile

  • 500 g porsaan sisäfilettä
  • 2 rkl dijon sinappia
  • 1 rkl suolaa
  • rosmariinia
  1. Hienonna rosmariini ja hiero kaikki mausteet sisäfileen pintaan kauttaaltaan
  2. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti
  3. Nosta sisäfile huoneenlämpöön 45 min ennen kypsennystä
  4. Laita pannulle tilkka öljyä ja paista filettä tulikuumalla pannulla minuutti molemmin puolin
  5. Savusta filettä 180 °C noin 35 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 60 °C
  6. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin 10 min ennen tarjoilua

Lihoille kastike

  • 2 dl kyljen paistolientä

  • 2 dl fariinisokeria

  • 2 kanelitankoa

  • 5 tähtianista

  1. Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset
  2. Keitä kasaan n. 30 min, kunnes kastike paksuuntuu hiukan

Täytetyt savoijinkaalit

  • 1 iso savoijinkaalikääryle
    200 g kuutioitua, esikeitettyä myskikurpitsaa
    1 kpl kuutioituja kuullotettuja sipulia
    2 dl keitettyjä rikottuja ohrasuurimoita
    1 dl kasvislientä
    suolaa
    50 g voita
  1. Irrota kaalista noin 13 lehteä (pilko loput kaalista massan joukkoon) ja leikkaa lehdistä kova ruoti pois
  2. Keitä kaalinlehtiä vedessä 2 minuuttia
  3. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin
  4. Hienonna sipulit ja kuullota sipulit ja pilkotut ylimääräiset kaalipalat öljyssä kattilassa
  5. Mausta suolalla ja pippurilla
  6. Laita jokaisen lehden alareunalle täytettä, taittele sivureunat päälle ja kääri rullalle
  7. Laita kääryleet saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan
  8. Sulata voi ja sivele kääryleet
  9. Paista 200 asteessa 30 minuuttia
  10. (Voit pakastaa ylimääräiset kääryleet seuraavaa käyttökertaa varten, käytä 1 kääryle annokseen).
  11. Lisää annokseen hunajavoissa paahdettuja kuorittuja syysomenalohkoja
kuhaballottine

Alkuruokana

Kuhaa ja taimenta

piimajuusto

Väliruokana

Piimäjuustoa

karamellisoitua-porsaankylkea

Pääruokana

Possua kahdella tapaa

tyrnisorbetti

Jälkiruokana

Tyrniä leivoksena ja sorbettina